top of page

Wie ben ik en wat kan ik voor u doen? Hallo, Ik ben Evi, mama van vier zonen, partner van Ruben.

Welkom bij De Tuimeling Coaching.


Ik behaalde de diploma's “Kindercoach” en “ADHD-coach” en volgde de opleiding “Agressie begrijpen” uitgaande van het Neufeld Instituut te Nederland.


Mijn kennis wil ik nu inzetten in mijn praktijk "De Tuimeling Coaching".


Kindercoaching is een laagdrempelige, snel te bereiken hulpverlening. Als coach mag ik je kind ondersteunen wanneer het even niet “tuimelt”.

Als uw zoon of dochter niet goed in zijn of haar vel zit, zich somber of alleen voelt, verdrietig, angstig of heel boos is, kan ik een vertrouwenspersoon zijn die luistert, op weg gaat met je kind, het helpt om (weer) te kunnen “tuimelen”.


Indien u als ouder(s) even niet in je kracht staat omdat het moeilijk is om je kindje met zijn of haar moeilijkheid te zien, te ondersteunen, te begeleiden, kan ik met u, mama en papa samen of elk apart, op zoek gaan naar een passende aanpak.

Als het ADHD-gedrag van uw kind het “tuimelen” in uw gezin negatief beïnvloedt, kunnen we samen op zoek naar tips en trucjes die ouders en kind(eren) helpen.


De samenwerking met u als ouder(s) is van fundamenteel belang. Door een gesprek over uw kind, jullie gezin en wat er niet “tuimelt”, leren we de belevingswereld van uw kind kennen. Zo leren we ook uw zoon of dochter begrijpen. We kunnen dan samen op zoek gaan naar een werkbare wijze om uw kind bij te staan.


Jouw kind staat centraal. Het proces vertrekt vanuit het kind zelf. De hulpvraag en het antwoord op de hulpvraag is al in uw kind aanwezig. Kindercoaching is erop gericht kinderen op een positieve manier bewust te maken van bepaalde processen. Als coach bied ik geen kant en klare oplossing. Ik ga uit van de kwaliteiten, talenten en kracht die uw kind al (onbewust) in zich heeft.


Er zijn heel wat fijne werkvormen:

Ik maak gebruik van kaarten, zoals Schatgravers, het complimentenspel, om-denken, heppie Mie boek. Uw kind kan tekeningen maken. We kunnen wandelen in de natuur. We kunnen leren mindful denken. Deze technieken kunnen uw kind helpen om te praten.


Via deze technieken kan uw kind zijn of haar eigen talenten (her)ontdekken.

Met deze technieken kunnen we dan op pad gaan om uw kind (opnieuw) te leren “tuimelen”.

In eerste instantie doen we een intakegesprek. Eerst nodig ik u, ouder(s), uit.

Nadien nodig ik uw kind uit.


Als er een traject wordt gestart zal er uiteraard een duidelijke communicatie plaatsvinden. Uw kind weet dat er mag gevraagd worden niets aan jullie te vertellen. Dan ga ik het vertrouwen van uw kind niet schenden.

Indien er vanuit de school of andere instanties vragen zijn, zal ik die met de nodige zorg beantwoorden. Indien nodig zal ik de school advies geven of met de school samenwerken.


Welkom bij De Tuimeling Coaching


Evibottom of page